HÖSTPREMIÄR!!!
Matsedel vecka 33
15 – 19 augusti 2022
Salladsbuffé varje dag
Måndag
Läcker korvlåda/veg. korvlåda
Ris
Tisdag
Morotssoppa med ingefära och apelsin
Bröd och ost
Mjuk kaka eller frukt
Onsdag
Pasta med parmesan, grönkål och squash
Torsdag
Kycklingfilé eller quornfilé med crème fraiche
Potatis
Fredag
Laxfilé med ärtgrön sås med crème fraiche, ärtor, chili, koriander, lime
Potatis
Sensommardessert med röda vinbär, grekisk yoghurt och havrecrunch
Köket husets hjärta
I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas.
(Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag).
https://sv.wikipedia.org/wiki/Anna-Britt_Agns%C3%A4ter
I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas. (Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag).
Matlag 4, Från vänster: Klas Gustafson (Foto), Jan Bjerninger, Eva Paulsson, Gudrun Hubendick, Jan Dämfors,
Marianne Carlsson och Anna William-Olsson. (Saknas: Lena Berg, Anki Hamrin, Stig Knutsson och Heikki Saarela.)
Husets boende är uppdelade i sex matlag; vart och ett i elden var sjätte vecka. Det brukar bli tre pass per person och vecka – matlagning och/eller disk. Matlaget tjänstgör måndag-fredag. I laget ingår ibland matlagare som bor utanför huset men som trivs i matgemenskapen. Lördag-söndag ingen gemensam matlagning.