MATSEDEL, v.19, 5-9 maj 2025
MÅNDAG
Broccoli och spenatsoppa, mjukt bröd
(gul lök, vitlök, kokosmjölk, buljong, broccoli, bladspenat, halloumi)
Kesoostkaka med jordgubbssylt och vispad grädde
(keso, sötmandel, vetemjöl, mjölk, ägg, socker, citronzest)
TISDAG
Braxenfärsburgare, remouladsås, potatis och sallad
(braxenfärs, äggulor, vispgrädde, potatismjöl, panko)
(majonnäs, crème fraiche, citronsaft, fransk senap, gurkmeja, inlagd gurka, hackade ägg)
ONSDAG
Vegetarisk lasagne, sallad
(morötter, tomatpuré, blomkål, röda linser, broccoli, lök)
TORSDAG
Falukorvsgratäng med tomater i gräddig sås, potatis, sallad
(falukorv, tomater, persilja grädde, mjölk, senap, chilisås, riven pepparrot)
Alt: Korvgratäng med vegetarisk alspånsrökt korv
FREDAG
Festlig fiskgratäng, pressad potatis, sallad
(vit fisk, kräftost, grädde, crème fraiche, tomatpuré, hummerfond, vitt vin, kräftstjärtar/räkor, dill, purjolök, morötter)
Dessert:
Portionsprinsesstårta
(tårtbotten, hallonpuré, marsankräm, grädde, marsipan)
Välkomna! Matlag 1

Grillning i trädgården en sommarmiddag i juli 2024. Hamburgare av högrev.