Veckans mat


MATSEDEL, v.19, 5-9 maj 2025

MÅNDAG

Broccoli och spenatsoppa, mjukt bröd

(gul lök, vitlök, kokosmjölk, buljong, broccoli, bladspenat, halloumi)

Kesoostkaka med jordgubbssylt och vispad grädde

(keso, sötmandel, vetemjöl, mjölk, ägg, socker, citronzest)

TISDAG

Braxenfärsburgare, remouladsås, potatis och sallad

(braxenfärs, äggulor, vispgrädde, potatismjöl, panko)

(majonnäs, crème fraiche, citronsaft, fransk senap, gurkmeja, inlagd gurka, hackade ägg)

ONSDAG

Vegetarisk lasagne, sallad

(morötter, tomatpuré, blomkål, röda linser, broccoli, lök)

TORSDAG

Falukorvsgratäng med tomater i gräddig sås, potatis, sallad

(falukorv, tomater, persilja grädde, mjölk, senap, chilisås, riven pepparrot)

Alt: Korvgratäng med vegetarisk alspånsrökt korv

FREDAG

Festlig fiskgratäng, pressad potatis, sallad

(vit fisk, kräftost, grädde, crème fraiche, tomatpuré, hummerfond, vitt vin, kräftstjärtar/räkor, dill, purjolök, morötter)

Dessert:

Portionsprinsesstårta

(tårtbotten, hallonpuré, marsankräm, grädde, marsipan)

Välkomna! Matlag 1

Grillning i trädgården en sommarmiddag i juli 2024. Hamburgare av högrev.