Matsedel 18/2 – 22/2

MÅNDAG

Ugnsbakade grönsaker
(Potatis, sötpotatis, rödbetor, selleri, morötter,
rödlök, vitlök)
Serv m Chorizo alt. Haloumi, Tsatsiki, Sallad

TISDAG
Fisk m tomat, persilja, potatis o sallad

ONSDAG

Thaisoppa
(Morötter, potatis, purjolök, kokosmjölk) bröd, frukt

Veg: Broccolibiffar
(Broccoli, parmesan, mandelmjöl, ägg)

+ Potatis , grönsallad, tzatziki

TORSDAG

Köttbollar med dill i tomatsås
Veg;
Blomkålsbollar i tomatsås
(Blomkål, kikärtsmjöl, ajwainfrö, ingefära)
Serveras m ris och sallad

Anmäl till fredagsmiddagen senast torsdag kl. 09.00

FREDAG

Spätta, champinjoncreme, svart kaviar
Serveras med potatis och sallad
Chokladmousse

 

 

Köket husets hjärta

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas.
(Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Anna-Britt_Agns%C3%A4ter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas. (Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 

Matlag 4, Från vänster: Klas Gustafson
(Foto), Jan Bjerninger, Eva Paulsson, Gudrun Hubendick, Jan Dämfors,
Marianne Carlsson och Anna William-Olsson. (Saknas: Lena Berg, Anki Hamrin, Stig Knutsson och Heikki Saarela.)
Husets boende är uppdelade i sex matlag; vart och ett i elden var sjätte vecka. Det brukar bli tre pass per person och vecka – matlagning och/eller disk. Matlaget tjänstgör måndag-fredag. I laget ingår ibland matlagare som bor utanför huset men som trivs i matgemenskapen.  Lördag-söndag ingen gemensam matlagning.