Veckans mat – vecka 8

19/2 – 23/2   2018     En matvecka i Ernsts (Kirchsteiger) fotspår …

GRATTIS FÄRDKNÄPPEN 25 år !
”Det här huset vill vi försiktigt ta i handen och leda in i framtiden”

Måndag
Ernst Ängamatsoppa
(Lök, vitlök, haricots verts, broccoli, blomkål, morötter,
spetskål, bladpersilja, grönsaksbuljong,  vitt vin )
Staffans bröd, kaka

Tisdag
Vegetarisk
Falafel (Kikärter, purjo,vitlök,spiskummin,koriander, persilja)
Baba ganousch  (aubergineröra)
(Rostad aubergine och tomat, vitlök, mynta, spiskummin, tahini, citron)
Kokt potatis, tzatziki, sallad

Onsdag
Baconlindad falukorv med provensalska tomater
(Fyllning: glutenfritt ströbröd, persilja, vitlök)
Veg: broccolibiffar med sweetchiliyoghurt
(Broccoli, parmesanost, mandelmjöl, ägg)
Kokt potatis, sallad

Torsdag
Fiskpudding (fisk, risgrynsgröt, ägg)
Kokt potatis, morötter, ärtor, skirat smör
OBS! Anmäl till fredagens middag senast torsdag kl 09.00

Fredag
Långbakad fläskkarré (benfri, svensk) med gräddsås
Veg: Förföriska rödbetsbiffar med gräslöksaioli
(Rödbetor, quinoa, ströbröd, ägg, kapris, salladslök)
Rostade klyftor av vanlig och sötpotatis m timjan o flingsalt
DESSERTBUFFÉ
Picklat  äpple med kanel

 

 

Fruktbuffé fredagen den 8 september