Meny 16/3-20/3

Välkomna till bords!
Matlag 1

M Å N D A G

Strömmingsflundra med potatismos
Rårivna morötter

 T I S D A G

Lantsoppa med pistou
(Morötter, palsternackor, rotselleri, purjolök, grönsaksbuljong,
cannellinibönor, spenat, vitlöksklyftor, basilika, parmesanost)
Bröd och kaka till kaffet

 O N S D A G

Fisk med kaviartäcke
(Crème fraiche, kaviar, citronpeppar)
Kokt potatis och ärtor


 T O R S D A G

Köttbullar m potatis
Gräddsås, presskurka och lingon 

VEG:
Brocollibiffar
Ugnsbakade tomater o kall basilikasås
SALLAD   

Anmäl till fredagsmiddag senast kl 09 torsdag

F R E D A G

Pullled pork (Långkokt gris)
Crushed potatoes, coleslaw, picklad rödlök o guacamole

VEG:
Pulled oumph
Samma tillbehör

DESSERT: 
Chockladmousse med vispgrädde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köket husets hjärta

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas.
(Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Anna-Britt_Agns%C3%A4ter

 

 

 

 

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas. (Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 

Matlag 4, Från vänster: Klas Gustafson
(Foto), Jan Bjerninger, Eva Paulsson, Gudrun Hubendick, Jan Dämfors,
Marianne Carlsson och Anna William-Olsson. (Saknas: Lena Berg, Anki Hamrin, Stig Knutsson och Heikki Saarela.)
Husets boende är uppdelade i sex matlag; vart och ett i elden var sjätte vecka. Det brukar bli tre pass per person och vecka – matlagning och/eller disk. Matlaget tjänstgör måndag-fredag. I laget ingår ibland matlagare som bor utanför huset men som trivs i matgemenskapen.  Lördag-söndag ingen gemensam matlagning.