Veckans mat

Middagsmeny v 20

 

Måndag

Fredskörssoppa och frukt

 

Tisdag

Pasta med nässelsås och tillbehör: stekta maskrosknoppar, bacon, kapris och parmesan

 

Onsdag

Malins goda fiskgryta med mjukt bröd

 

Torsdag

Ungstekt falukorv med variationer, potatismos.

Veg varm sallad

 

Fredag

Någon sorts vegetarisk gryta och till efterrätt glass med bärsås                                                            

 

 

 

 

Köket husets hjärta

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas.
(Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Anna-Britt_Agns%C3%A4ter

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas. (Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 

Matlag 4, Från vänster: Klas Gustafson
(Foto), Jan Bjerninger, Eva Paulsson, Gudrun Hubendick, Jan Dämfors,
Marianne Carlsson och Anna William-Olsson. (Saknas: Lena Berg, Anki Hamrin, Stig Knutsson och Heikki Saarela.)
Husets boende är uppdelade i sex matlag; vart och ett i elden var sjätte vecka. Det brukar bli tre pass per person och vecka – matlagning och/eller disk. Matlaget tjänstgör måndag-fredag. I laget ingår ibland matlagare som bor utanför huset men som trivs i matgemenskapen.  Lördag-söndag ingen gemensam matlagning.