Meny 25/3 – 29/3

Välkomna till bords önskar Matlag 1

Vårfrudagen bjuds våfflor

M Å N D A G

Festsoppa för panka
(Lök, vitlök, rotselleri, palsternackor, krossade tomater, grädde, basilika)
Våfflor, sylt, vispgrädde

T I S D A G

Fisk i ugn med kaviartäcke
Potatis, ärtor, sallad

O N S D A G

Palak paneer
(Indisk spenatgryta med fetaost, lök, ingefära, morot, tomater, gräddkryddat med spiskummin, curry, kanel, chilipulver)
Ris (M kardemumma, kryddnejlika, saffran) Sallad

 T O R S D A G

Vegetarisk lasagne
Rivna morötter

Anmäl till fredagsmiddagen senast torsdag kl. 09.00

F R E D A G

Teriyakilax i ugn,
Potatis, sallad

Dessertbuffé:
Citronmarängpaj, jordgubbsparfait, marängsviss

 

 

 

Köket husets hjärta

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas.
(Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Anna-Britt_Agns%C3%A4ter

 

 

 

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas. (Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 

Matlag 4, Från vänster: Klas Gustafson
(Foto), Jan Bjerninger, Eva Paulsson, Gudrun Hubendick, Jan Dämfors,
Marianne Carlsson och Anna William-Olsson. (Saknas: Lena Berg, Anki Hamrin, Stig Knutsson och Heikki Saarela.)
Husets boende är uppdelade i sex matlag; vart och ett i elden var sjätte vecka. Det brukar bli tre pass per person och vecka – matlagning och/eller disk. Matlaget tjänstgör måndag-fredag. I laget ingår ibland matlagare som bor utanför huset men som trivs i matgemenskapen.  Lördag-söndag ingen gemensam matlagning.