Meny 16/9 – 20/9

Välkomna till en köttfri vecka önskar Matlag 1


 

 

M Å N D A G

Bulgurpytt med stekt ägg, grönsaker, samt Fetaost
 
(Blomkål, aubergine, paprika, zucchini, vitlök, rödlök, spenat och pumpakärnor)
Vitkålsallad

T I S D A G

Fisk med frasigt täcke och potatis
(Citron, vitlök, dragon, persilja, ost, tomater)
Tomatsallad

O N S D A G


Västerbottenpaj med kantareller och salladslök
(Persilja)
Sallad

T O R S D A G

Grönsakssoppa med bröd
(Potatis, purjo, morot, tomat, vitlök, broccoli)
Kaka till kaffet
Anmäl till fredagsmiddag senast kl 09 torsdag

F R E D A G

Lax i ugn med kokt potatis och sås
Sallad
Dessert:
Plommonpaj med vaniljsås

Liten konsert i matsalen kl 18,30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köket husets hjärta

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas.
(Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Anna-Britt_Agns%C3%A4ter

 

 

 

 

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas. (Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 

Matlag 4, Från vänster: Klas Gustafson
(Foto), Jan Bjerninger, Eva Paulsson, Gudrun Hubendick, Jan Dämfors,
Marianne Carlsson och Anna William-Olsson. (Saknas: Lena Berg, Anki Hamrin, Stig Knutsson och Heikki Saarela.)
Husets boende är uppdelade i sex matlag; vart och ett i elden var sjätte vecka. Det brukar bli tre pass per person och vecka – matlagning och/eller disk. Matlaget tjänstgör måndag-fredag. I laget ingår ibland matlagare som bor utanför huset men som trivs i matgemenskapen.  Lördag-söndag ingen gemensam matlagning.