Veckans mat

Välkomna till bords!
Matlag 6

Matsedel Vecka 41

Färdknäppen är TILLBAKA!!!!    Matlag 6 går ut STARKT vecka 41 med:

Måndag 11: Lilians Chili con/sin carne!

Tisdag 12: Mettes Pasta Puttanesca!

Onsdag 13: Evas Chorizo/ärtchorizo med chilimajonnäs, potatissallad, ångad broccoli!

Torsdag 14: Anitas Grön ärtsoppa, pepparrots crèmefraiche, bröd OCH Anns kaka till kaffet!

Fredag 15: Mettes Torsk på norsk med eggesmør, gulerøtter, sennep, stuet spinat, poteter, OG rødvin!! (alternativt vann) OG Anitas Eple dessert!

Hjertelig Velkommen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köket husets hjärta

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas.
(Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Anna-Britt_Agns%C3%A4ter

 

 

 

 

I den gemensamma matlagningen måndag-fredag lär Färdknäppens boende känna varandra också som arbetskamrater. Författaren till ”Vår kokbok”, Anna-Britt Agnsäter, bodde i huset många år. Hon arbetade fram en särskild kokbok för kollektivhuset med 20-personersrecept. I den meningen blev husets kök något av ett provkök för storhushåll med traditionell svensk husmanskost á la Folkhemmet som bas. (Vanligt är 20-50 ätande måndag-fredag). 

Matlag 4, Från vänster: Klas Gustafson
(Foto), Jan Bjerninger, Eva Paulsson, Gudrun Hubendick, Jan Dämfors,
Marianne Carlsson och Anna William-Olsson. (Saknas: Lena Berg, Anki Hamrin, Stig Knutsson och Heikki Saarela.)
Husets boende är uppdelade i sex matlag; vart och ett i elden var sjätte vecka. Det brukar bli tre pass per person och vecka – matlagning och/eller disk. Matlaget tjänstgör måndag-fredag. I laget ingår ibland matlagare som bor utanför huset men som trivs i matgemenskapen.  Lördag-söndag ingen gemensam matlagning.